FREE MONEYS TIPS

We Teach You Till Billionaire

4:54 PM

APA BEZA SIMKAD TONE PLUS VS TONE EXCEL

Posted by Zulkarnai Harun Ar Rashid |

Disini saya kongsikan perbezaan Tone Plus dan Tone Excel

[PERBEZAAN & KELEBIHAN TONE PLUS VS TONE EXCEL]
.

Sekadar info berkenaan kelebihan Tone Plus… kedua2 program ini dibawah TONEGROUP.. Tone Plus wujud selepas Tone Excel.  Kedua-dua program samada Tone Plus atau Tone Excel MEMPUNYAI KELEBIHAN MASING-MASING..

Nak pilih yang mana tu terpulang kepada citarasa masing-masing.. Tepuk dada tanya selera.. Masing2 punya strategi yang tersendiri..

Tone Plus ( TP ) bagus dan Tone Excel ( TE ) pun bagus… tapi kalau ada yg lebih bagus, kenapa kita perlu ketepikan… cuba fahami apa yg saya sampaikan di bawah…
~~~~~~~~
.
1. Normal Member (atau ahli biasa) di TP boleh register downline sendiri dgn menggunapakai sistem online Tone Plus. Lebih cepat dan mudah… dan mudah kalau nak register ramai org. Register tak sampai 5 minit selesai. Tak perlu hantar pakai SMS utk register. Jimat masa dgn sistem online Tone Plus.

Kalau di TE, Normal Member kena pakai SMS, banyak kelemahan sbb lambat terima reply, lambat process… 30 minit, 1 jam, kadang2 tiada reply langsung… bayangkan kalau kita nak register ramai org mcmana?… dan kalau menaip SMS selalu silap, msg SMS yg dihantar silap menyebabkan lebih banyak masalah lain seperti silap IC, silap no. ahli upline, dll.
.
2. Fast track bonus RM20 di TP adalah tunai… kita terima terus secara tunai… kos kita RM70 dan jual kepada ahli baru RM90, kita dapat terus cash RM20 pada masa itu juga. Duit RM20 tu kita boleh terus pakai untuk bayar bill air minuman di kedai sewaktu berjumpa prospek.

 Di TE kita kena tunggu bulan depan. Jadi ianya lambat.
.
3. Fast track seperti no. 2 tu, tidak masuk melalui bank, jadi kita sudah jimat RM3 bank charge.
TE kena tolak bank charge RM3… dah la dapat lambat kena charge pulak RM3…
.
4. Komitmen topup di TP hanya RM30, sudah melayakkan kita mendapat komisen 13% infiniti. Dgn komitmen RM30 sahaja, semua segmen pasaran kita boleh masuk. Pasaran student dan orang2 yg pakai sekitar RM30@RM40 pun boleh join, dan sudah layak dapat komisen 13%.

Di TE kalau topup RM20 hgga RM59, baru dapat 6% Level 1. Kalau topup RM60 ke atas, dapat 10% Level 1.

Di TE nak memaksimakan komisyen perlu topup RM60 sebulan. Agak membebankan kpd mereka yg budget rendah. Kalau topup bawah RM60, komisyen pun rendah, jadi mereka merasakan usaha mereka kurang berbaloi dan akan melemahkan semangat mereka dan lalu mereka akan berhenti.
.
5. Komisen 13% di TP adalah infiniti, baru topup setakat RM30. Disebabkan level infiniti, peluang menjana income yg besar di TP adalah lebih luas, dan tidak kisah samada anda Normal Member ataupun berpangkat sebab hak infiniti adalah hak semua ahli. Semua ahli dapat infiniti level, cuma kalau berpangkat kadar komisyen akan lebih tinggi, maka itu satu bonus bagi kita.

 Di TE komisen hanya setakat level 3 sahaja kalau kita setakat Normal Member. Level 4 ke bawah kita sudah tidak dapat apa2.
.
6. Di TP boleh dapat level infiniti hanya sebagai normal member, tak perlu upgrade, dan baru bermodalkan RM98 sahaja.

Di TE kalau ingin merasa komisen di level 4 ke hingga infiniti, perlu melabur naik pangkat ke JC @ SC. Di TP tak perlu keluar modal besar, cukup jadi ahli biasa saja sudah boleh dapat level infiniti. Boleh upgrade jika perlu atau jika mampu.
.
7. Nak upgrade ke JC, di TP lebih murah, sbb fast-track bonus tidak dimasukkan dlm harga harga simkad. Tone Excel dan Tone Plus menawarkan laluan kerjaya yang sangat bagus kepada ahli. Ramai yang telah berjaya perolehi pendapatan yang lumayan melalui program ini.

Tone Excel mempunyai 3 pangkat:

1. Junior Center – belian 120 simkad x RM95.60 = RM11,472

2. Service Center – belian 250 simkad x RM94.60 = RM23,650

3. Branch – belian 1,500 simkad x RM89.60 = RM134,400

 

Tone Plus mempunyai 4 pangkat:

1. Service Center – belian 120 simkad x RM74.60 = RM8,952

2. Premium Service Center – belian 250 simkad x RM73.60 = RM18,400

3. Branch – belian 1,500 simkad x RM70.60 = RM105,900

4. Premium Branch – lantikan syarikat (tidak ternilai!)

Kenaikan pangkat melayakan kita dapat lebih besar komisen topup, jadi di TP kita keluar modal lebih rendah tapi dapat komisen lebih tinggi. Kan lebih baik begitu.

OK..INI HANYALAH PANDANGAN PENULIS SEMATA2. ANDA BOLEH BUAT KAJIAN DIMANA SAJA ADA SUMBER NYA  PILIHAN MUKTAMAD DI TANGAN ANDA.

APA YANG PENTING , GUNA HANDPHONE DAPAT DUIT !!!! ITULAH KELEBIHAN TONEGROUP

http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/http://daftarmudahtoneplusdisini.wasap.my/

0 comments:

Post a Comment

Subscribe